Nehezen megy az altatás? Tudósok szerint így pofonegyszerűen megnyugtathatod a síró kisbabát

Egy síró baba megnyugtatása nem egyszerű feladat, de a tudósok szerint létezik egy módszer, amellyel a nap bármely szakaszában elaltathatod a gyereket. 

Ha egy kisbaba sír, az a legtöbb szülő számára nagyon stresszes, mivel a megnyugtatás nem megy mindig könnyen, sokan hosszú perceket, órákat töltenek azzal, hogy valahogy alvásra bírják a picit. Tudósok most kifejlesztettek egy babanyugtatási módszert, amelyet Japánban és Olaszországban végzett kísérletek alapoztak meg – írja a Science Daily a Current Biology című folyóirat alapján.


A kutatás szerint az altatás úgy lesz a legsikeresebb, ha járkálnak picit a gyerekkel, ugyanis ez általában csökkenti a pulzust, megnyugtatja őket, így segíti az elszenderülést. Érdekesség, hogy hasonló hatás mutatkozott, amikor ringatták őket, viszont elmaradt a reakció, amikor az anyák mozdulatlanul tartották a babákat. Vagyis a korábbi feltételezésekkel szemben pusztán az, hogy kézben tartják a babát, nem elegendő a gyermek megnyugtatásához.

A dolog itt nem ér véget; ugyanis a sétálás után érdemes leülni egy picit a babával mielőtt az ágyba tennénk. Egészen pontosan: 5 perc séta és 5-8 perc ülés szükségeltetik a tudósok szerint ahhoz, hogy a síró gyerek a nap bármely szakaszában elaludjon.

A kutatásban 21 csecsemő válaszreakcióját vizsgálták meg, ezek alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a járkálás-ülés kombinációja segít elaltatni a piciket. A kísérletben kizárólag édesanyák vettek részt, de a tudósok álláspontja szerint a többi gondozó is hasonló válaszreakcióban reménykedhet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?