Nem érdekelte az ételfutár robotot, hogy egy bűntény helyszínén hajt át

Az ételfutár robot példát mutatott nekünk, embereknek, mi az a kitartás, és eltökéltség, amely végül eljuttat a célhoz.

Manapság elég nagy divatját éli az ételfutárkodás, de míg nálunk ezt a feladatot emberek végzik kerékpáron, motoron, vagy éppen autóban, addig a hanyatló nyugaton, jelesül a tengerentúlon robotok is beszálltak a szakmába. Például az, amelyiket egy Twitter felhasználó kapott telefonkamera végre Los Angelesben. Ám ahogy látható, nem egy egyszerű ételfutár robotról van szó, mert ez egy kimondottan komoly küldetéstudattal rendelkező egyed. Olyan, aminek az sem jelent gátat, ha az útját egy rendőrség által lezárt bűnügyi helyszín keresztezi, mert neki mennie kell, tűzön-vízen át.


Ahogy a felvételen látható, azért elég komoly tanakodás előzte meg a végleges döntést, ami nem volt más, mint egyenesen áthajtani az elkorlátozott területen. Ehhez persze az is kellett, hogy valaki megemelje előtte a kordonszalagot, így viszont már akadálytalanul folytathatta útját. Maga a masina egyébként a Serve Robotics által gyártott egység, ami jellemzően úgy képes rutinszerű működésre, hogy ahhoz nincs szükség emberi beavatkozásra. Kizárólag a saját fedélzeti képességeire támaszkodik a biztonságos mozgás érdekében. Minden ilyen robot többrétegű redundáns rendszerrel van felszerelve, hogy minél ügyesebben működjenek a kritikus navigációs funkciói. Ehhez többféle érzékelési mód is rendelkezésére áll, mint például az aktív érzékelőkként működő LiDAR és ultrahang, valamint a passzív működésű kamerák.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?