Reklámokkal traktálhatja a kérdezőket Amazon Alexa

Új képességekkel bővül az Amazon virtuális segédje: Alexa hamarosan konkrét márkákat fog ajánlani a tanácstalan felhasználóknak, akik hozzá fordulnak segítségéért. 

A „Hogyan távolíthatom el a kisállatszőrt a szőnyegemről?” és hasonló kérdésekre az Amazon hangasszisztense eddig általános, internetes keresésen alapuló válaszokat adott, a Customers Ask Alexa nevű új képességgel azonban konkrét márkákat is képes lesz bemondani. Alexa a regisztrált márkákat fogja csak ajánlani, akik – az óriáscég állítása szerint – semmilyen mértékben nem szponzorálják az új fejlesztést.


Érhető módon az újítás sokak szemét szúrja, ugyanis kevesen szeretnék, hogy reklámokkal bombázzák, amikor egy egyszerű, háztartással kapcsolatos kérdésre szeretnének választ kapni. Az Amazon állítása szerint mind a kérdések, mind a válaszok átmennek a vállalat tartalommoderáló csapatán, így Alexa a legrelevánsabb választ adja majd az ügyfeleknek. Az új fejlesztésnek októberben indul a tesztelési fázisa, és várhatóan a jövő év folyamán minden felhasználó számára elérhetővé válik majd az Egyesült Államokban.

Amazon Alexának már egy ideje nem túl jó a híre, legutóbb akkor váltott ki nagy megbotránkozást, amikor egy tízéves kislánynak azt javasolta, hogy dugjon be félig egy mobiltöltőt a konnektorba, majd helyezzen pénzérmét a töltő kilógó, fém részére. Ha a kislány követi a program utasításait, akár halálos áramütést is szenvedhetett volna. Végül csak a gyermek neveltetésén és a szülői odafigyelésen múlott, hogy nem lett az esetből tragédia.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?