Itt az ideje, hogy űrteleszkóp kerüljön az otthonunkba!

Tetszik a James Webb űrteleszkóp, de még ha helyed lenne is hozzá, hogy lerakd valahová, pénzed nincs rá? Itt a megoldás! 

Az űrkutatás nem csupán egy rendkívül érdekes, és szinte misztikus tudomány, hanem nagyon komoly mérnöki teljesítményt is igényel. Olyat, amivel lehetővé válik egy James Webb űrteleszkóp megalkotása, űrbe juttatása, és üzemeltetése. Éppen ezért örülünk annak a kezdeményezésnek, miszerint itt az ideje egy ilyen témájú szett összeállításának, hiszen a csillagászat nagy rajongói bizonyára örülnének neki. A modell extra funkciókkal is rendelkezik, így a 18 darab hatszögletű tükre állítható, hogy még hatékonyabban tudjon „dolgozni”.


Nem elhanyagolható információ azonban, hogy a szett a LEGO Ideas része, tehát először össze kell gyűlnie 10 000 szavazatnak ahhoz, hogy valósággá váljék. Aki esetleg beszállna egy szavazattal, az ide kattintson. Ami még érdekes lehet, hogy a csomag a JWST minden fontosabb alrendszerét tartalmazza, beleértve a tudományos műszereket, valamint a meghajtási, energiaellátási és kommunikációs alrendszereket. Ez a modell ugyanúgy „kibontakozik”, mint a valódi, így az építők láthatják, hogyan alakult át a teleszkóp a feladata megkezdése előtt. Az alkotó egyébként csillagász, akit lenyűgöz az űrteleszkóp összetettsége. Rendkívül sok mozgó alkatrész és rendszer van benne, amelyeknek mind együtt kell működniük ahhoz, hogy a szerkezet elláthassa a feladatát. Azt szerette volna, hogy legyen olyan – legóból megépíthető – modell, amin keresztül mindenki láthatja, milyen komoly emberi teljesítményről van szó.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?