Több mint a vagyona felét elbukta Mark Zuckerberg

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg elvesztette vagyonának több mint felét ebben az évben, így már csak a 20. leggazdagabb ember a világon. 

Mark Zuckerberg mindössze 19 éves volt, amikor lefektette a Facebook alapjait, amely azóta a világ legnagyobb közösségi oldalává nőtte ki magát. A 38 éves üzletember évek óta fent van a leggazdagabb emberek listáján, idén februárban azonban kiesett a top 10-es listából, a legújabb Bloomberg-index szerint pedig már csak a 20. legvagyonosabb ember a Földön.


A jelentés szerint Zuckerberg vagyona a felére csökkent, csak ebben az évben mintegy 71 milliárd dollárt bukott, így jelenlegi nettó vagyona ​​55,9 milliárd dollár.

A vállalat azt követően indult meg a lejtőn, hogy tavaly ősszel Facebookról Metára változott a neve, és egy rejtélyes, új világ kiépítésébe kezdtek. Bár kezdetben úgy tűnt, hogy forradalmi ötlet lehet a metaverzum nevű virtuális tér, napjainkban egyre több jel utal arra, hogy a projektnek nagyobb a füstje, mint lángja. A Bloomberg ugyanakkor megjegyzi, hogy 2022-es év más technológiai titánok számára is katasztrofálisnak bizonyult, a Microsoft társalapítója, Bill Gates és az Amazon alapítója, Jeff Bezos is sokat veszített, igaz nem ennyit.

Többen vélik úgy, hogy Zuckerberg vesztét a a metaverzum fogja okozni. „Úgy gondolom, hogy a Facebook nem fog jól menni, amíg ő ott van” – mondta a Harvard Business School vezető munkatársa, Bill George a múlt héten a CNBC-nek. „Minden bizonnyal ő az egyik oka annak, hogy olyan sokan elfordulnak a társaságtól. Nagyon eltévedt.”

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?