A Project Cambria VR-headsetet demózta a Meta és Zuckerberg: ez még nem a metaverzumra, csak a kevert valóságra épít. 

Régóta nem titok, hogy Mark Zuckerberg mindenkire headsetet adna, hogy a metaverzumban dolgozzon, szórakozzon, éljen társasági életet, és eközben vásároljon virtuális tárgyakat, tartalmakat, a virtuális térben – részben az avatarja számára, részben a valódi vásárlások tekintetében is. Amint a Reality Labs gigantikus veszteségei mutatják, ez valóban egy évtizedes távlatban lévő dolog még, de Zuckerberg a metaverzum megszállottja.

Az oda vezető út része mindenesetre a kevert valóság is, a Quest VR-headsetre írt Presence platform már képes például valódi billentyűzetet mutatni a virtuális munkakörnyezetben vagy épp virtuális tárgyakat megjeleníteni, mondjuk egy sakkot az igazi asztalon.

A következő lépcsője ennek a Project Cambria headset lesz, ez a kevert valóságot viszi tovább, és nemrég ezt demózta a Meta és Mark Zuckerberg. Jobb kamerák és szenzorok révén még jobban összemosnák a fizikai és a virtuális világot. A headset egyébként azért van kitakarva, mert még fejlesztés alatt áll, de az már látszik, mik a Meta rövid távú elképzelései a felhasználókkal. A következő években négy headsetet adna ki a cég.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Meta