Az Instagram nekünk adná a pucérkodás kezelését

Az Instagram arra törekszik, hogy a felhasználók maguk szabályozhassák a meztelen, illetve a más nem kívánt tartalmak megjelenítését. 

A Meta opcionális felhasználói vezérlőkészletet fejleszt az Instagram számára, hogy segítsen megvédeni a felhasználókat a nem kívánt vagy nem megfelelő tartalmaktól. A Meta szóvivője szerint az eszközöket azért hozzák létre, hogy segítsenek az embereknek megvédeni például a meztelenséget tartalmazó fotóktól. Ez a technológia nem teszi lehetővé, hogy a Meta lássa bárki privát üzeneteit, és nem is osztja meg azokat sem saját rendszerén belül, sem bárki mással. A vállalat arra törekszik, hogy ezek az új funkciók ne sértsék az emberek magánéletét, miközben kontrollt biztosít számukra a kapott üzenetek felett.


instagram
Fotó: Gadgets

Az új, opcionális ellenőrzések közül néhány, amelyet az Instagram tervez kínálni, hasonló lesz a jelenlegi „Rejtett szavak” vezérléséhez, valamint végponttól-végpontig tartó titkosítással biztosítanak majd biztonsági védelmet az eszközön. Azt azonban lehet tudni, hogy ezek az új eszközök még a fejlesztés korai szakaszában vannak. Annyira, hogy még a tesztek sem kezdődtek meg. A Meta új eszközeinek kifejlesztése annak nyomán történt, hogy a technológiai vállalatot 400 millió dolláros bírsággal sújtotta az ír adatvédelmi bizottság, amiért nem védte meg a gyermekek adatait az Instagramon. Valamint az Egyesült Államokban több per is indult, amelyek szerint a technológiai vállalat a közösségi platformjain tudatosan kihasználja fiatalabb felhasználóit a profit érdekében.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?