Tényleg könnyebb javítani az iPhone 14-et

Végre nagyjából normális módon jön le a hátlapi üveg, ez nagyban könnyíti a javítást. Ettől függetlenül kár reménykedni, valószínűleg így is drága móka iPhone 14-et javíttatni. 

Az iPhone 14 egyik kevésbé ismert újdonsága, hogy végre a hátlapi védőüveg könnyebben és önmagában leszedhető, vagyis a ház hiába azonos a tavalyi modell burkolatával, itt hátulról is nyitható a mobil. Pedig az iPhone 5 óta csak a kijelző felől volt megbontható egy iPhone, ami nehéz és igen költséges javításokat eredményezett, főleg a törött hátlapoknál.


Az iFixit darabokra szedte az iPhone 14-et, és megerősítette, hogy tényleg könnyebben szedhető le a hátlap. Kiderült továbbá, hogy belülről teljesen áttervezte az új modellt az Apple, miközben a Pro modellek még mindig nehezen javíthatóak. Az iPhone 14-nél több alkatrészt más helyre tettek és több ragasztót használtak.

Sajnos rossz hír, hogy az Apple továbbra is társítja az alkatrészeket az iPhone-okhoz, vagyis hitelesíteni kell a hátlapi üveget egy csere után. Így alapvetően a szoftveres zárolás nehezíti az iPhone 14 javítását, ezért az iFixit a 10-ből csak 7 pontot adott a modellnek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: iFixit

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?