Döbbenet, hogy mekkora az NVIDIA új videokártyája

Az NVIDIA első videója, ami a GeForce RTX 4090-ről és egy PC-s buildről készült, jól szemlélteti, hogy milyen hatalmas az új videokártya. 

Igaz, hogy a GeForce RTX 4090 egy ideje már hivatalos, és az is igaz, hogy a fizikai méreteit is közölte az NVIDIA. Azonban csak akkor szembesül vele az ember, hogy valójában mekkora, ha látja egy PC-ben, alaplapban. Az Ada Lovelace-csúcskártyáról egy PC-s buildet mutatott most az NVIDIA.


Ebben a profi PC-építő LiquidHaus segít nekik, és rögtön látható, hogy EVGA alaplapot használnak. Ez ironikus, mert a két cég egymásnak esett nemrég, de azért a lényeg az, hogy a GPU egészen hatalmas. Eleve három csavarral kell rögzíteni, de az ASUS mindenre rálicitált.

Beletette ugyanis az RTX 4090-et egy mini-ITX-es alaplapba, ami igen látványos mutatvány lett: igazából az alaplap lóg a videokártyán (ez persze két PCI-e slotot is hozzáférhetetlenné tesz). Itt tartunk. Az RTX 4090-hez sokaknak új gépház is kell, na és persze egy rakás pénz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?