HomeKit-támogatással érkezett meg a Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock, de Európában annyira nem lesz könnyű beszerezni. 

A Xiaomi egészen megdöbbentő mennyiségben dob piacra Kínában mindenféle háztartási eszközt és okoskütyüt, ezeknek pedig csak a töredéke jut el Európába. Ilyen, hivatalosan valószínűleg sosem megérkező újdonság a Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock nevű okos ajtózár is.

Az eszköz 3D-s, strukturált fénytechnológiát használva 31 ezer pontot vetít az arcra a pontos beolvasáshoz, így 1 másodpercnél is rövidebb idő alatt nyitja az ajtót. Alacsony fényben is működik az infrakamera révén, és 50 ember arcát tudja eltárolni 1,3 és 2 méteres magasság közöttiek esetében.

Több mint 10 biztonsági technológiát is használnak, az arcfelismerés hibarátája 0,0001 százalék. Ujjlenyomat és jelszó, mobilos app használata is támogatott a zár feloldásához, de a Mijia és az Apple HomeKit is. Így pedig ajtónyitásra akár az okosvilágítás is egyből felkapcsol vagy mobilos értesítés jön, ha az ajtó nyitva maradt, alacsony a 6 hónapot bíró akku töltöttsége. A 285 dolláros termék -10 és 55 fok között működik, csengő is van rajta.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!