Xiaomi, Oppo, Vivo: méretes kamerákra hajtanak a következő kínai csúcsmobilok

A szivárgások szerint 1 hüvelykes szenzorral ellátott főkamerát kap például a Xiaomi 13 Pro, a Vivo X90 Pro+ és az OPPO Find X6 Pro. 

A Xiaomi az első mainstream mobilként dobta piacra a Xiaomi 12S Ultrát 1 hüvelykes főszenzorral, sajnos azonban ez a készülék csak Kínában volt elérhető (a Sony Xperia Pro-I pedig más téma ugye). Azonban a szivárgások most rámutattak, hogy a míg 200 megapixeles felbontás inkább a középkategóriában lehet trend, addig a csúcskategóriában ráugranak a gyártók az 1 hüvelykes kameraszenzorokra.


Digital Chat Station forrásai szerint 2023 első negyedévében egy rakás csúcsmobil érkezik majd 1 hüvelykes szenzorral szerelt főkamerával. Ezek pedig a Hasseblad, Zeiss és Leica együttműködésében készülnek, innen pedig már nem nehéz kitalálni, mely gyártókról és mobilokról van szó.

A Hasselblad az Oppo partnere, így az Oppo Find X6 Pro, valamint a másodvonalba taszított OnePlus 11 Pro kerül a listára. A Leica révén a Xiaomi 13 Ulta, a Zeiss partnere pedig a Vivo és a Sony, tehát a Vivo X90 Pro+ és talán a Sony Xperia 1 V várhatóak még ilyen kamerával. Emlegetik még a Xiaomi 12 Prót és a Honor Magic5 Premium Editiont is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?