Összekapcsolja az Androidot és a Windows 11-et az Intel

Keresztplatformos együttműködési lehetőséget hoz a Windows 11, az Android és az iOS között az Intel Unison. 

Az Intel a napokban mutatta be a tizenharmadik-generációs asztali, Raptor Lake processzorait, ezek mellett pedig egy új szoftveres eszközt, amivel a mobilokat és a PC-ket kapcsolná össze. Ez lehetővé teszi a fájlok megosztását, értesítések kezelését, továbbá a hívásokét és üzenetekét is.


Az Intel Unison viszont csak az új processzorokkal rendelkező eszközökben és csak bizonyos, Intel Evo 12-generációs CPU-ra építő laptopokban lesz elérhető. Vagyis lényegében majdnem kizárólag csak az új, ezután megjelenő PC-ken fut.

Az Unison keresztplatformos együttműködést ígér a Windows 11 és az Android, iOS rendszerek között, tehát messze túlmegy a korábbi, Microsoft Phone Link-féle windowsos mobilos kapcsolódáson. A szoftver Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével csatlakozik, a funkciók nem egységesek Android és iOS-en. Az Unison Lenovo, Acer és HP PC-ken is támogatott lesz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?