Elon Musk bemutatta első emberszerű robotját

Elon Musk techmilliárdos az Optimus robot következő prototípusát ismertette a Tesla éves mesterséges intelligencia eseményén.

A Tesla 2021 augusztusában mutatta be az Optimus névre keresztelt humanoid robotot, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy az emberek számára veszélyes és unalmas munkákat elvégezze. A vállalat AI Day rendezvényén a robot új prototípusa lépett színpadra, sőt integetett és kissé ügyetlenül ugyan, de táncolt is egy keveset –  számolt be a BBC. Emellett egy olyan videót is bemutatott a vállalat, ahol Optimus növényeket öntöz, valamint dobozokat és fémrudakat szállít.


Musk elmondta, hogy a Tesla tömeggyártásba tervezik küldeni a robotot, amely 3-5 éven belül lesz elérhető, és várhatóan 20 ezer dollárnál (kb. 8, 2 millió forint) kevesebbet kérnek majd el érte. Az üzletember kiemelte, hogy a cég mindenekelőtt a biztonságot tartja szem előtt, ugyanis nem szeretnének ahogy fogalmazott: „nem szeretnének a Terminátor útjára lépni„. Hozzátette, hogy ennek érdekében egy azonnali leállító gombot is fognak szerelni a robotra.

A Tesla vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint 2050-re már a legtöbb háztartásban jelen lesznek a házi robotok. A világ leggazdagabb embere úgy véli, bizonyos feladatokat, például a takarítást, a főzést és a fűnyírást, át kellene ruházni a robotokra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?