Bruce Willis tagadja, hogy deepfake filmekben fog szerepelni

Bruce Willis szóvivője szerint az amerikai színész nem engedélyezte arcképének felhasználását deepfake reklámokhoz. 

Bruce Willis lánya idén márciusban jelentette be, hogy a hetven felé közeledő filmsztár visszavonul a színészettől, mert afáziát diagnosztizáltak nála. (Az afázia összefoglaló elnevezése mindazon nyelvi és kommunikációs zavaroknak, amelyek az agy sérülése miatt alakulnak ki.) A The Telegraph szeptember végén arról írt, hogy Bruce Willis eladta arcának felhasználási jogát egy deepfake technológiát használó cég részére, így a jövőben a színész digitálisan ugyan, de látható lesz reklámokban, esetleg filmekben is. Willis szóvivője szerint a híresztelés egész egyszerűen nem igaz.


A színész képviselője a The Hollywood Reporternek a napokban azt nyilatkozta, hogy Bruce Willis nem adta el a képmásnak jogát a Deepcake nevű orosz vállalatnak, és a szóban forgó cég szerint is pontatlanok az erről szóló híresztelések. A Deepcake közlése szerint a jogokkal a színész rendelkezik, és azokat tulajdonképpen el sem adhatja.

Egyelőre nem világos, hogy mi történik pontosan a Die hard-filmek sztárja és a Deepcake között, annyi ugyanakkor bizonyos, hogy Willis digitális hasonmása tavaly valóban szerepelt a Megafon nevű orosz telekommunikációs vállalat reklámjában, amelyhez a Deepcake szolgáltatta a szükséges technológiát. A vállalat szerint a reklámanyag elkészítésére áldását adta Willis csapata is, és minden a színész belegyezésével készült.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?