elon musk twitter mégis
Fotó: Getty Images

Nem várt fordulat következett be a Twitter és Elon Musk drámájában: a világ leggazdagabb embere mégis megvásárolhatja a Twittert az eredeti 44 milliárd dolláros áron. 

Véget érthet a Twitter és Elon Musk között hónapok óta zajló jogi csatorozás, amit az váltott ki, hogy a Szilícium-völgyi üzletember még júliusban kihátrált a Twitter megvásárlására kötött 44 milliárd dolláros üzletből. Musk arra hivatkozva döntött így, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit. Most újabb éles fordulat következett be az ügyben.

A Reuters belső forrásokra hivatkozva nemrég arról írt, hogy Elon Musk mégis megvásárolná a Twittert az 54,20 dolláros részvényáron, vagyis az eredetileg ígért 44 milliárd dolláros vételárat fizetné a közösségi mikroblogért. A portál megjegyzi, hogy nem tudni, hogy Musk miért döntött mégis úgy, hogy megvásárolja a közösségi oldalt, egyelőre sem ő, sem a Twitter nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, annyi bizonyos, csupán, hogy miután a befektetők meghallották a hírt, a Twitter részvényei 13 százalékkal megugrottak.

Musk még áprilisban állapodott meg a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásáról, amelyet állítólag azért akart megvenni, mert saját elmondása szerint ő a megfelelő ember arra, hogy „felszabadítsa az oldalban rejlő potenciált”. A Twitter igazgatótanácsa eleinte ódzkodott, hogy elfogadja a milliárdos ajánlatát, végül rábólintottak az üzletre, majd hónapokig tartó jogi csatározás következett, ám most nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan mégis Musk kezébe kerülhet a világ egyik legtöbbet látogatott közösségi oldala.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!