A háborúban álló ország elnöke, Volodimir Zelenszkij és a világ leggazdagabb embere, Elon Musk a Twitteren csapott össze. 

Elon Musk békejavaslatot tett közzé a Twitteren, melyek az alábbi pontokból állnak:

  •  a megszállt régiókban újítsák meg a népszavazást az ENSZ felügyelete alatt; amennyiben a nép úgy kívánja, Oroszország kivonul
  • a Krím-félsziget orosz kézen marad
  • az ukránok biztosítják a Krím vízellátását
  • Ukrajna semleges marad

A Tesla és a SpaceX nagyfőnöke arra kérte 107,7 millió követőjét, hogy szavazzanak a békejavaslatról. A cikk írásának pillanatában több mint 2.5 millió ember adta le a voksát, melyek alapján Musk terve egyelőre vesztésre áll.

Az ukrán elnök a békejavaslatra válaszul szintén szavazást indított a Twitteren, azzal a felvetéssel, hogy a követői melyik Elon Muskot szeretik jobban: azt, amelyik Ukrajnát támogatja, vagy azt, amelyik Oroszországot? A kérdésre a cikk írásának pillanatáig több mint 2.1 millió válasz érkezett, melyek alapján Zelenszkij követői döntő többséggel az Ukrajna mellett álló Muskot kedvelik jobban.

Musk nem sokkal később arról beszélt egy másik posztjában, hogy továbbra is Kijev mellett áll, de kitart az álláspontja mellett.

Oroszország szeptember végén a „népakaratra” hivatkozva bejelentette négy kelet-ukrajnai megye elcsatolását. A nyugati szövetségesek csalásnak tekintik a népszavazást, és semmilyen formában nem ismerik el az ukrajnai területek orosz kézre kerülését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!