Komoly hangrendszer van a Samsung vakító tévéjében

Nem csak vakító fényerőt, de igen komoly hangrendszer is kínál a 98 hüvelykes Samsung QN100B TV. 

A Samsung a napokban mutatta be a világ legnagyobb fényerejűnek mondott, fogyasztói tévéjét, a QN100B Neo QLED TV-t. Ez a monstrum 98 hüvelykes kijelzőt kapott, átmeneti maximális fényereje pedig eléri az 5000 nitet, ami több mint duplája a rivális csúcsmodelleknél látottnak. Egy csúcsmobil 1000-1500 nit fényerőre képes, egy mezei monitor vagy laptop 250-300 nit fényerőre.


Ezzel az értékkel pedig az ipari szektornak gyártott kijelzőkkel is felveszi a versenyt a tévé – azokkal, amiket kültéri, reklámcélokra gyártanak. A tévét egyébként a Samsung a 2022-es CEDIA-n mutatta be.

A QN100B mini-LED-es háttérvilágítást használ a 14-bites panelhez, 16 384 fokozatban állítja a Neo Quantum Processor+ chip a fényerőt. HDR10 és 10+ Adaptive is van, HLG szabvánnyal együtt. Van Tizen rendszer, appok, Bixby, Alexa.

A 20 mm-nél is vékonyabb tévébe mérete ellenére befért egy 120 wattos, 6.4.4-es Dolby Atmos-hangrendszer is, Object Sound Tracking+ és Q-Symphony technológiákkal. Mennyibe kerül mindez? Körülbelül 34 ezer dollárba.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?