Valaki úgy gondolta, legyen benne a teljes ismert univerzum a Minecraftban

Elég komoly küldetéstudata lehet annak a felhasználónak, aki az általunk ismert univerzum megépítésére vállalkozott a Minecraftban. 

A Minecraft egy olyan egyszemélyes projektként indult, amiről talán még a kigondolója, Markus Persson sem sejtette, hogy ekkora népszerűségnek örvend majd. A blokkokból álló, 3D-s, pixeles szórakozásban annak, hogy adott felhasználó miket épít meg, lényegében csak a kreativitás szab határt. Ennek ékes példája az a játékos, aki Chris Da Cow néven fut az online térben. Mégpedig azért mert fogta magát, és megépítette az univerzumot. Legalábbis azt a részét, amit ismerünk. Ott a Föld, a Szaturnusz, a Nebula, van fekete lyuk, és különböző ködök, mindezek a szokásos Minecraft kinézettel.


Fontos tudni, hogy az alkotó az univerzum létrehozásához a WorldEdit modot használta, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen az alkotóelemeket egyesével, manuálisan elhelyezni. Chris Da Cow szerint messze ez az a munka, amire a leginkább büszke, hiszen a két hónapnyi munkában a lelke is benne van. Ami pedig a Minecraftot és sikerességét illeti, nem véletlen, hogy a Microsoft úgy döntött 2014-ben, itt az ideje felvásárolni az egészet. Ez a lépés vélhetően bőven kifizetődő volt a gigacégnek, hiszen 2020-ban 200 milliós darabszámnál tartottak az eladások. A népszerűsége pedig azóta sem csökkent, és jelenleg is milliók játsszák úgy, hogy egy pillanatra sem érzik unalmasnak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?