Fotó: Meta

A várakozásoknak megfelelően hamarosan lábat kapnak a Meta avatárjai, amelyek eddig furcsa mód a levegőben lebegtek. 

A Meta éves konferenciáján, a Connecten rántotta le a leplet a cég következő generációs avatárjairól, amelyek lényegesen jobban néznek ki, mint az elődjeik, köszönhetően annak, hogy nem csak úgy egyszerűen lebegőben lebegnek, hanem lábaik is vannak. A Meta-féle metaverzum központi platformjára, a Horizon Worlds-be jelenleg csak láb nélküli lebegő VR avatárokkal lehet belépni, melynek oka, hogy a rendszer képtelen megbecsülni, hogy pontosan hol helyezkedik el a felhasználó lába.

A jelek szerint a Metának sikerült megoldást találnia a dologra, méghozzá egy saját maga által fejlesztett mesterséges intelligencia-modell segítségével, amely nagy pontossággal képes meghatározni a test pozícióját. A végeredményt Mark Zuckerberg szemléltette saját, immár lábbal rendelkező avatárján keresztül.

lábat kapnak meta avatárjai
Fotó: Meta

A lábak először a Meta Horizon Worlds platformján jellenek majd meg, de az nem világos, hogy pontosan mikor, minden bizonnyal azért, mert bőven van még teendő az új, életszerűbb avatárokkal.

A Meta Connect eseményének nagy sztárja egyébként a sokat emlegetett új VR-szemüveg, a Meta Quest Pro volt, amelyért nem kevesebb mint 1500 dollárt kér el a gyártó. Emellett az is kiderült, hogy a cég megállapodást kötött a Microsofttal, melynek hozományaként a Teams, a Microsoft 365 és a felhő alapú Xbox Cloud Gaming is elérhetővé válik a Quest-szemüvegeken.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!