EISA-díjas mini-LED televízió érkezett a Hisense-től

A 65 colos Hisense U8HQ mini-LED a magyar piacra is berobbant. 

A vállalat új zászlóshajóterméke most robban be a magyar piacra, az Expert Imaging and Sound Association (EISA) szakértői azonban idén szeptemberben már a 2022-2023-as év legjobb készülékének választották „prémium LCD TV” kategóriában. Az U8HQ névre hallgató modell elsősorban LED-technológiájával vívta ki a szakértők elismerését, hiszen a hagyományos LED-televíziókhoz képest ötvenszer kisebb méretű Mini-LED-izzókkal rendelkezik, melynek köszönhetően mélyebb fekete árnyalatok és szuperdinamikus kontrasztokat képes megjeleníteni. A készülék Full Array Local Dimming Pro funkciójával az egyes zónák fényereje egyedileg szabályozható, így a sötét és a világos tárgyak kontúrja is tisztább és élesebb, a tévé Quantum Dot Colour technológia pedig a több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítéséért felel.


A tévé által kibocsátott kép illeszkedik a környezeti fényekhez és a tartalomhoz – HDR 10+ Adaptive technológiája ugyanis algoritmusok segítségével optimalizálja a tévé beállításait, például a kontrasztot és a színeket attól függően, hogy a szobában épp napsütés vagy koromsötét uralkodik. A készülék nagy teljesítményű Hi-View Engine processzora továbbá folyamatosan elemzi és optimalizálja a képminőséget, és minden egyes jelenethez képes újratervezni azt.

Az okostévé nagy teljesítményű 2.1.2 hangrendszerrel van felszerelve, amelynek elülső hangszórói támogatják a Dolby Atmos térhatású hangtechnológiát, és kéz nélküli hangvezérléssel, akár 3 méteres távolságból is működtethető.

A Hisense U8HQ október 1-től 599.990 forintos bruttó javasolt fogyasztói áron érhető el a hivatalos viszonteladóknál.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?