Ugyan tényleg érkeznek a lábak a Meta a Horizon Worlds platformjára, a cégnek sikerült egy hamis videóval prezentálnia az új fejlesztést. 

A Meta éves, Connect nevű konferenciáján rántotta le a leplet a sokat emlegetett új VR-szemüvegről, a Meta Quest Próról, továbbá az is kiderült, hogy a Microsofttal kötött egyességnek köszönhetően hamarosan a Teams, a Microsoft 365 és a felhő alapú Xbox Cloud Gaming is elérhetővé válik a Quest-szemüvegeken. A cég egyik legérdekesebb bejelentése azonban mégiscsak a sokak által várt virtuális lábak voltak, mivel jelenleg csak láb nélküli avatárokkal lehet belépni a Meta központi platformjára, a Horizon Worlds-be (kvázi csak „lebegni” lehet a virtuális térben).

A felhasználók már a kezdetektől fogva követelik a lábakat, és most nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan végre alsó végtagokkal gazdagodhatnak az avatárok. Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Metának a mesterséges intelligencia segítségével sikerült megoldást találnia arra, hogy a rendszer képes legyen megbecsülni a felhasználó pozícióját, ami a Meta-főnök szerint egyáltalán nem könnyű feladat, nem véletlenül nincsenek a többi virtuálisvalóság-játékban sem lábak. Zuckerberg ennek bizonyítására egy látványos demó videót is közzétett, amelyben egy másik Meta vezető, Aigerim Shorman valamint saját avatárja láható immár lábakkal. Csakhogy akadt egy kis turpisság a dologban.

Mint kiderült, a bemutató videóhoz a digitális mozgásrögzítésre használt motion capture technológiát használták, magyarán nem az új mesterséges intelligenciát láthattuk dolgozni, ahogy azt bizonyára sokan gondolták – vallotta be a Meta az UploadVR’s Ian Hamiltonnak.

Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy talán még sincs annyira a kapuban a technológia, mint azt sejteni lehetett, és elég valószínű, hogy meg kell várni a következő évet, hogy az alsó végtagok megérkezzenek a virtuális platformra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!