Az apró iPad árát is jól megemelte az Apple

Az USA-ban nem változtak az árak, de Európában és más régiókban csendben és jócskán megemelte az iPad mini (2021) árát az Apple. 

Több tényező is hozzájárult ahhoz az infláció és a recessziós félelmek mellett, hogy az elektronikai termékek zöme manapság egyre inkább luxuscikknek mondható. A táblagépek sem kivételek, és főleg az Apple termékek. A 10. generációs iPad és az iPad Pro 2022 érkezésével pedig az Apple csendben, de jócskán megemelte az iPad mini (2021) árait is.


Az USA-ban még mindig 500 dollár a 64 GB-os és 650 dollár a 256 GB-os változat, azonban Európában is más régiókban jócskán felvitte a cég az árakat. A GSMArena egy összehasonlító táblázatban világított rá erre, és van, ahol tényleg elég komoly áremelést hajtottak végre.

Európában átlagban 100-160 euróval ment fentebb a legkisebb Apple tablet ára, ahol pedig nem euró a fizetőeszköz, ott még rosszabb a helyzet. Az iPhone-ok is az ilyen országokban a legdrágábbak. Így a 10. generációs iPadnél is sokkal drágább lett ráadásul az iPad mini (2021), a legkisebb Apple tablet, amiért 64 GB tárhelyes kivitelben is 289 990 forintot kérnek, 2022-ben…

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: TechAdvisor

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?