Szabotázs: Elvágták a franciák tenger alatti internet kábeleit

Globális problémákat okozott az internet használatában az incidens, amiért orosz tengeralattjárókat tesznek felelőssé.

Október 20-án váratlanul igen komoly internetkapcsolati problémák jelentkeztek Dél-Franciaországban, amely lelassította az internet-hozzáférést a felhasználók számára Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban. Kiderült, hogy a szokatlan jelenség mögött emberi tevékenység áll, ugyanis egy időben, este fél kilenckor gyakorlatilag egyszerre három nagy kapacitású üvegszálas tengeri kábelt is elvágtak.


internet kábel
A szolgáltatók gyorsan dolgozni kezdtek a probléma helyreállításán: ahol csak lehetséges, útválasztási módosításokat hajtottak végre az internetes forgalomban. Nagyobb katasztrófa nem lett a dologból, de az incidens felhívta a figyelmet arra, hogy a kommunikációs rendszereket érintő szabotázsakciók milyen veszélyt jelenthetnek. Ráadásul nagyjából pont ebben az időszakban történt, hogy az észak-brit Shetland-szigeteket hasonló akcióval elvágták Nagy-Britanniától.

A britek és a franciák is egyébként az oroszokat teszik felelőssé az esetekért. Hivatalosan meg nem erősített források szerint ugyanis mindkét régióban orosz tengeralattjárók mozgására utaló jeleket észleltek. Lehet, hogy egy újfajta tengeri háború kitörésének kapujában állunk?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?