Az Apple Watch segítségével fény derült egy 12 éves kislány rákos megbetegedésére

Ezúttal egy 12 éves kislányt sikerült időben diagnosztizálni az Apple Watch okosórának köszönhetően. 

Az Hour Detroit beszámolja szerint a 12 éves Imani Miles okosórája egyik alkalommal riasztást küldött, arra figyelmeztetve a felhasználóját, hogy túl magas a pulzusa. „Ez nagyon furcsa, ilyen még soha nem fordult elő” – mondta a kislány édesanyja, aki többszöri riasztás után végül úgy döntött, hogy kórházba viszi a gyereket.


A kórházban kiderült, hogy Imaninak vakbélgyulladása van, ám itt még nem állt meg a történet. Az orvosok ugyanis egy daganatot is felfedeztek a kislány vakbelében, amely csak nagyon ritkán fordul elő ebben a korban. Ezt követően Imanit ismét meg kellett műteni, hogy eltávolítsák a rákot, de szerencsére minden jól alakult. Az édesanya szerint, ha nem küld riasztást az Apple Watch, valószínűleg tovább várt volna, hogy Imanit a kórházba szállítsák.

Nem ez az első alkalom (és valószínűleg nem is az utolsó), hogy az almás kütyü életet ment: vagy azzal, hogy egy korábban diagnosztizálatlan betegségre hívja fel a figyelmet, vagy azzal, hogy vészhelyzetben értesíti az értesítendő kontaktot arról, hogy a felhasználó segélyhívást adott le. A közelmúltban a CNET egyik munkatársának segített megmenteni az életét az okosóra, azáltal, hogy arra figyelmeztette, hogy túl alacsony a vércukorszintje, így időben tudott cselekedni, mielőtt komolyabb baj történhetett volna.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?