Szellemes játékkal ünnepli a Google a Halloweent

A Google keresőjének főoldalára ma egy igazán különleges ünnepi embléma (doodle) került Halloween alkalmából. 

Tetszik, nem tetszik, a 2000-es évek elején hozzánk is begyűrűzött a Halloween, egyre többen szerveznek beöltözős bulika itthon is, vagy ragadnak kést, hogy vicsorgó töklámpásokat faragjanak. Bár az ünnep az 1900-as évek Amerikájában vált igazán ismertté, eredete egészen a római korig nyúlik vissza, alapját pedig a kelta halálünnep, a samhain adja. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én, sötétedéskor az élők és a holtak közötti határ elvékonyodik, és a halottak szabadon átjöhetnek az emberek világába. Az év legmágikusabb napjához számtalan szertartás is kapcsolódott, egyesek úgy vélik, hogy emberáldozatokra is sor kerülhetett ezen az ünnepen.


Igaz, még csak október 30-át írunk, a Google keresőoldalán már megjelent egy különleges embléma, amit a keresőcég Halloween alkalmából készített. A keresőmotor ezúttal is játékos kedvében volt, a legújabb halloweeni játékban egy szellem bőrébe bújva kell pontokat gyűjtenünk. Az irányítás pofonegyszerű: a billentyűzeten csupán a nyilakat kell nyomkodni, ezek segítségével kell összegyűjtenünk a szellemlángokat, amiket a másik csapat ellopott tőlünk, majd vissza kell juttatni őket a bázisunkra. A játékba egyébként másokat is meghívhatunk, így ismerőseinkkel és barátainkkal együtt vehetünk részt a szellemlángok visszaszerzésében.

Ha szívesen kipróbálnátok a szellemes halloweeni játékot, akkor egyszerűen keressétek fel a Google-t, és kattintsatok a grafikára.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?