Szakított a régi appokkal a Google a mobilvilágban

Várható volt, de előbb lépett a Google: a Pixel 7-től kezdve már csak a 64 bites appok támogatottak, ez legközelebb más gyártókat is érint. 

Minden androidos eszköz, amely támogatja az újabb, 64 bites appokat, kezelte a régi, 32 bites alkalmazásokat is. A Google végül azonban megerősítette azt, amit sokan vártak és sejtettek. Bár a váltást egy későbbi Android hozza el a többi gyártó számára, a Google közölte: a Pixel 7 mobilokkal kezdve ők már kizárólag a 64 bites appokat támogatják.


A 32 bites támogatás felszámolása állítólag csökkenti a RAM-használatot, növeli a teljesítményt és a biztonságot. A Google szerint az Android kész az átállásra, és a többi gyártó is követi majd a példát.

A 64 bites appok állítólag gyorsabbak, a régiek elengedésével pedig a modern processzorok is nagyobb teljesítményt adhatnak le, 150 MB RAM is felszabadul ilyenkor. Ez nem hangzik soknak vagy meggyőzőnek a régi appok támogatásának elvesztéséért, de a fejlesztőknek teszteléseket és frissítéseket javasolnak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: TechRadar

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?