Akár a fél Twitter stábot kirúghatja Elon Musk

A Twitter nem feltétlen a legjobb napjait éli azóta, hogy Elon Musk végül beváltotta ígéretét, és tényleg megvette. 

Közvetlenül azután, hogy Musk október 27-én kifizette a Twitter vételárát, azonnal komoly változtatásokon kezdett el dolgozni. A vezetők kirúgásától kezdve az új tartalommoderációs tanács felállítására tett javaslatig, egészen sok dolog történt. Hozzá kell tenni, ez a történet Muskkal már azelőtt is kaotikus volt, hogy átvette volna az irányítást. A két fél áprilisban egyezett meg, hogy a milliárdos megvásárolja a vállalatot, ám később megpróbált visszalépni az üzlettől, aminek következtében a másik fél beperelte őt. A SpaceX és a Tesla vezetője hónapokig tartó, zűrös előzetes csetepaték után végül pont a határidő lejárta előtt zárta le a vállalat felvásárlását. Vélhetően azért, mert nem kívánta bíróságra vinni az ügyet, mivel esetleg bukhatta volna a pert.


twitter
Fotó: The Verge

Tegnap pedig arról kezdtek csiripelni a madarak, hogy Musk állítólag a Twitter alkalmazottainak felét tervezi leépíteni. Ez mintegy 3700 munkahelyet jelent, és az érintett munkatársakat péntekig tájékoztatják a sorsukról. El lehet képzelni, milyen „jó” lehet most ott dolgozni, és arra várni, hogy az olykor nem túl épelméjűnek tűnő Musk mit fog megálmodni. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a milliárdosnak nem nagyon tetszik a vállalat jelenlegi, „bárhonnan dolgozó” politikája, és beterelné az embereket az irodába. A létszámcsökkentés egyik fontolgatott forgatókönyve szerint az elbocsátott dolgozóknak 60 napra szóló végkielégítést ajánlanak fel. Hozzá kell tenni, korábban olyan pletykák is keringtek, hogy az elbocsátások a létszám 75 százalékát érinti.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?