Hallgasd meg, hogyan énekli a mesterséges intelligencia Dolly Parton slágerét

A Holly+ néven ismert mesterséges intelligencia az amerikai country énekesnő, Dolly Parton Jolene című számát adja elő, méghozzá nem is rosszul. 

Az elmúlt években sokat lehetett hallani a képalkotó mesterséges intelligenciáról, amely szavakból képes képeket generálni. A betűből történő képre váltás legfeljebb néhány percet vesz igénybe, és a végeredmény olykor egészen elképesztő lesz, a Colorado állam éves vásárának egyik díját például egy mesterséges intelligencia által generált fotó nyerte meg. Nem a képalkotás azonban az egyedüli terület, ahol az MI óriásit fejlődött az utóbbi időszakban: az algoritmusok már a zene területén is meglepően jól teljesítenek.


A Berlinben élő zeneszerző-hangművész, Holly Herndon a country énekes Dolly Parton Jolene című számát gondolta újra a mesterséges intelligencia segítségével. Parton száma meglepően jól áll a Holly+ néven ismert mesterséges intelligenciának, akinek 3D-s avatárját a számhoz készült videóklippben láthatjuk „előadni”. A vásott fülűeknek persze átjön, hogy valami nem stimmel a zenével, ám a gépagy zenealkotási módszere még így is figyelemreméltó.

A mesterséges intelligenciával készült művészeti alkotások megosztják az embereket, sokan szerint a gépek által generált alkotásokkal – legyen szó képekről, festményekről vagy zenéről – a művészet pont azt az elemét veszti el, ami a lényegét adja: az emberi kreativitást.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?