Íme Loab, a démon, akit a mesterséges intelligencia hívott életre

A mesterséges intelligencia által generált képeken egy furcsa, ijesztő nő látható, aki a Loab nevet kapta. 

A DALL-E és más, hasonló képalkotó rendszerek a beírt utasítás alapján, pusztán betűkből állítanak elő képeket, az elmúlt hónapokban pedig különösen nagy népszerűségre tettek szert a mesterséges intelligencia által generált képek. A betűből történő képre váltás legfeljebb néhány percet vesz igénybe, és a végeredmény ugyanúgy lehet természetfelettien gyönyörű, mint vérfagyasztóan ijesztő.


A Twitteren a Supercomposite nevet viselő felhasználó negatív promptokat (utasításokat) adott meg, magyarán azt kérte a mesterséges intelligenciától, hogy olyan képet hozzon létre, amely a beírt prompt ellentéte – írja a CNET. A mesterséges intelligencia pedig tette a dolgát, és valami egészen hátborzongató dolgot alkotott, ami később a Loab nevet kapta.

Ezután a felhasználó arra utasította a mesterséges intelligenciát, hogy csináljon további alkotásokat mixelve a már kapott képet további MI által generált művekkel. A dolog érdekessége, hogy Loab az így keletkezett képeken is teljesen felismerhető maradt.

Mindez persze megihlette az internet népét is, egyesek úgy vélik, hogy Loab egy elveszett lélek, aki próbál kiutat találni a mesterséges intelligencia által uralt programból. Supercomposite szerint szó sincs ilyenről, Loab csakis azért tud ilyen nyomasztó formát ölteni, mert a program az adatbázis brutális, hátborzongató képeiből gyúrja össze a kinézetét.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a mestersége intelligencia hátborzongató képeket generál. Egy TikTok-felhasználó például arra használta az OpenAI DALL-E mesterséges intelligenciáját, hogy megalkossa, szerinte hogyan nézne ki a Földön valaha készült utolsó szelfi.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?