A tudósok hivatalos protokollt dolgoznak ki a földönkívüliek üdvözlésére

A kutatók szerint jelenleg az emberiség nincs felkészülve arra, hogy megfelelően kezelje, ha a földönkívüliek kapcsolatba lépnének a Földdel. 

Az elmúlt években több, megmagyarázhatatlan észlelést ábrázoló videót is felkapott az internet, melynek valódiságát később az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon is megerősítette. Azóta egyre többször hallani az UFO-kal vagy UAP-okkal kapcsolatos vizsgálódásokról, nem is olyan rég pedig egy külön kutatócsoportot is létrehozott a NASA, amely az UFO-ügyekről szóló jelentéseket vizsgálja ki. Az űrkutatási hivatal már a bejelentéskor leszögezte: egyelőre semmi bizonyíték arra, hogy az UAP-ok földönkívüli eredetűek lennének.


Az újonnan létrehozott SETI Detection Hub egy olyan protokoll kidolgozását tűzte ki célul, amely biztonságosan alkalmazható lenne, ha a földönkívüliek kapcsolatba lépnének a Földdel – írja a Science Alert. John Elliot, a skóciai St. Andrews Egyetem informatikusa szerint a kutatás túlmutat azon, hogy az idegenekkel való találkozás milyen hatással lenne az emberiségre, és inkább arra összpontosít, hogy mit is kellene tenni egy esetleges kapcsolatfelvétel esetén.

Az egyetlen idegenekkel kapcsolatos protokollt a Search for Extraterrestrial Intelligence Institute (SETI) közösség hozta létre 1989-ben. A protokoll, amit több mint 10 éve vizsgáltak utoljára felül, a nemzetközi reakció tekintetében igen homályosan fogalmaz: amennyiben bizonyított, hogy valóban földönkívüli életformák léptek kapcsolatba az emberekkel, abban az esetben útmutatást kell kérni az Egyesült Nemzetek Szervezetétől (röviden ENSZ) vagy más irányító testületektől.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?