Egy friss jelentés szerint a Meta akár több ezer dolgozójának is búcsút inthet a közeljövőben. 

Júniusban Chris Cox, a Meta termékigazgatója „komoly időkre” figyelmeztette a cég alkalmazottjait, megjegyezve, hogy most kell csak igazán odatenniük magukat, ha bizonytani szeretnének. A vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg nagyjából ugyanebben az időben emelkedett hangnemben beszélt arról egy interjú alkalmával, hogy „van egy csomó olyan ember a cégnél, akinek nem kellene itt lennie”. A vezető később be is fagyasztotta a munkaerő-felvételt, majd elbocsátásokra figyelmeztetett.

A The Wall Street Journal számolt be arról, hogy tömeges leépítés jöhet a Metánál, akár több ezer dolgozót is érinthetnek az elbocsátások. A cég jelenleg több mint 87 ezer embert foglalkoztat, és ez lenne az első komolyabb leépítési hullám a vállalat történetében. Az elbocsátásokra állítólag még ezen a héten sor kerülhet.

Bár Zuckerberg szerint a Facebooknak minden eddiginél aktívabb felhasználói közössége van, a befektetőket komolyan aggasztja a metaverzum nevű projekt, melyet még tavaly ősszel jelentett be a vezető. Mi is beszámoltunk róla, hogy mintegy 20 százalékot zuhantak a Meta részvényei azt követően, hogy az óriásvállalat közzétette harmadik negyedéves jelentését. Zuckerberg ennek ellenére bizakodó, szerinte a vállalat jövőre újra bevételnövekedést fog produkálni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!