Japánban már a használt iPhone a menő

A helyi fizetőeszköz elég rosszul áll a dollárral szemben, az iPhone-rajongó japánok többsége így már csak használt Apple mobilt tud venni. 

Köztudott, hogy a japánok nagy kütyürajongók, az is, hogy imádják az Apple iPhone-okat. A helyi fizetőeszköz azonban alaposan meggyengült a dollárral szemben, sokan pedig már nem tudnak így iPhone-t venni. A megoldást a jelek szerint a használt iPhone-ok jelentik, ennek piaca nagyon felpörgött Japánban.


Miközben a japán fizetőeszköz 32 éves mélyponton van a dollárral szemben, egyébként is átalakulnak a vásárlási szokások. A szakemberek szerint a japán vásárlók nyitottabbak a használt termékek felé, ezeket online oldalakon keresik.

Japánban hasonlóan jártak az iPhone-rajongók, mint hazánkban. Bár az USA-ban nem változtak az árak, Japánban az alap iPhone 13 árát ötödével emelték, majd az iPhone 14 árát ehhez képest még további 20 százalékkal.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Reuters

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?