Itt a Microsoft karácsonyi csúnya pulóvere

Közelednek az ünnepek, ilyenkor akinek van, előkotorja a karácsonyi csúnya pulcsiját, és erről a Microsoft sem szeretne lemaradni. 

Ha nem is feltétlen mifelénk, de a tengerentúlon mindenképpen meglévő hagyomány, hogy a karácsony közeledtével előkerülnek a szekrényekből az ilyenkor szinte kötelező, kötött pulóverek. Olyannyira, hogy idővel megszületett a „csúnya pulcsi” kategória, ami olykor már szándékosan feszegeti a határokat.


Kép: Techeblog

A Microsoft úgy döntött, az idei ünnepekről ilyen téren sem szeretne lemaradni, és piacra dobta a saját elképzelését a dologról. A Windows Ugly Sweater: Clippy Edition központi témája a szoftveróriás szövegszerkesztőjének egykor igen aktív figurája. Ez pedig nem más, mint Clippy, a Word nyugdíjazott gemkapcsa, ami arra hivatott, hogy hasznos (vagy idegesítő) tanácsaival segítse a felhasználó munkáját.

Kép: Techeblog

A pulóver színeiben alapvetően a kék dominál, kiegészítve a fehérrel, nyakrészénél pedig a Word ismert vonalzója látható. A figurát Kevan J. Atteberry tervezte, és először a Microsoft Office 97-ben mutatkozott be. Clippy a Bob, majd később az Agent technológiáját használta, és Bayes-algoritmusokon alapuló javaslatokat kínált, ami alapvetően a valószínűség vagy az észszerű várakozás fogalmának értelmezése.

Kép: Techeblog

Ám ebben a világban semmi sem örök, így Clippy a Word 2007-tel kezdődően eltűnt a monitorokról. Érdemes tudni, hogy a nagyvállalat nem csupán nyerészkedni szeretne a ruhadarabokkal, hanem a bevételekből a College Success Foundationt támogatja. Ennek az alapítványnak a célja, hogy olyan diákok is hozzáférhessenek a felsőoktatáshoz, akiknek anyagi körülményei ezt nem tennék lehetővé. Aki esetleg szeretne egy ilyet, az ide kattintva vásárolhat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?