A Twitter igyekszik magát nagyon lábon lőni

Elon Musk hatására a Twitter visszahozhatja a fizetős ellenőrző rendszert, ami azt jelenti, hogy ismét egy halom hamis fiók jelenhet meg rajta. 

A múlt héten a Twitter elkezdte lehetővé tenni egyes felhasználók számára, hogy a Blue nevű előfizetési terv részeként havi 8 dollárt fizessenek a fiókjuk ellenőrzéséért. Ennek az lett az eredménye, hogy hamis fiókok tömkelege adta ki magát nagy márkának, sportolónak és politikusoknak, ezért ennek gyorsan vége lett. Ám kedden Musk arról tweetelt, hogy a fizetős hitelesítési rendszer november 29-én visszatér, ami elég tragikus lehet. Hiszen kiderült, milyen károkat okozhat a platform gyors termékváltása. Hamis fiókok adták ki magukat Nintendónak, Apple-nek, Lockheed Martinnak, sőt, Teslának is. Az Eli Lilly and Co. gyógyszeripari vállalat részvényei zuhanni kezdtek, miután egy hamis fiók azt tweetelte: „Izgatottan jelentjük be, hogy az inzulin mostantól ingyenes”.


twitter kör
Fotó: Twitter

India McKinney, az Electronic Frontier Foundation (egy nonprofit digitális jogvédő csoport szövetségi ügyekért felelős igazgatója) szerint sokszor úgy tűnik, hogy amikor Elon Musk ilyen döntéseket hoz, akkor csak úgymond játszik, és nem ismeri fel, hogy ez sok ember számára nagy dolog. Ha a felhasználók belépnek egy fiók profiljába, és rákattintanak a kék pipacsra, láthatják, hogy egy fiók miért van hitelesítve. A Twitter korábban olyan fiókokat ellenőrzött, amelyekről megállapította, hogy „aktívak, figyelemre méltóak és hitelesek”, de Musk azt tervezi, hogy néhány hónapon belül eltávolítja a nem fizetett jelöléseket. A közösségi platformok már régóta küzdenek a hamisított fiókokkal. Ezek létrehozása több szándék mentén szokott megvalósulni. Akadnak, akik könnyen jött pénzt remélnek tőle mások átverésével, de a dezinformálás, az összeesküvés elméletek terjesztése sem ritka az ilyen profilokon. Az, hogy Elon Musk visszahozná a fizetős ellenőrzést, könnyen azt eredményezheti, hogy újra tömegével jelennek meg az ilyen fiókok, hiszen csak csengetni kell a lóvét, és szabadon lehet mindenféle furcsaságot terjeszteni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?