Elképesztő hangzás jön az androidos mobilokra

Dinamikus spatial audio érkezik az androidos mobilokra a még jobb játékos és filmes hangzás és élmény érdekében. 

A Qualcomm nemrég mutatta be a következő mobilos csúcslapkáját, a Snapdragon 8 Gen 2-t. Erre sok csúcsmobil épít majd, az új modell pedig frissített Snapdragon Sound csomagot is hoz, spatial audióval és fejkövetéssel.


Alapvetően 3D-s audiotechnológiát hozhatnak a következő csúcsmobilok, így a 360 fokos hangzás révén a játék, a film és a zene magával ragadóbb lesz mobilon. A dinamikus szó pedig arra utal, hogy követi és adaptálódik a hanghoz a rendszer, amikor forgatjuk a fejünket.

Az Apple-nek már több terméke is támogatja ezt, most pedig a Qualcomm top chipjére épülő, 2023-as androidos csúcsmobilok előtt is ott a lehetőség. Támogatott lesz tpvábbá az aptX Lossless is, így veszteségmentes Bluetooth-adás jühet össze, 16-bites, 44,1 kHz-es, CD-minőségű, sőt, a Qualcomm rálicitál, 48 kHz. A Bluetooth LE esetében is adott lesz ez, míg a válaszidő 48 ms-ra csökken.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?