Tuvalu a metaverzumba menekül a klímaváltozás elől

A klímaváltozás miatt hamarosan a víz alá merülhet a világ egyik legkisebb országa, Tuvalu, a nemzet vezetői a metaverzumban látják a kiutat. 

Tuvalu lakossága már egy ideje a legrosszabbra készül, ugyanis a csendes-óceáni szigetország az első nemzetek között lehet, akiket az óceánok emelkedő vízszintje leradíroz a világtérképről. A probléma mértékét jól mutatja, hogy az ország vezetője már 2001-ben menedékjogot kért Új-Zélandtól, hogy megmentse népét az évtizedeken belül bekövetkezni látszó katasztrófától.


A 11,5 ezer főt nyilvántartó miniállam nemrégiben bejelentette, hogy a metaverzumban szeretnék tovább őrizni hagyományaikat, kultúrájukat és természeti kincseiket, ugyanis attól tartanak, hogy országuk pusztulása elkerülhetetlen – írja a The Guardian. A világ egyik legkisebb és legalacsonyabban fekvő országának álláspontja szerint, ha bekövetkezik a legrosszabb, vagyis Tuvalu víz alá kerül, legalább a metaverzum nevű digitális világban tovább élhetnek a sziget legfontosabb értékei. Ha ez megvalósul, Tuvalu lehet az első olyan állam a világon, amit a virtuális valóságban örökítenek meg.

Aki esetleg lemaradt volna, a metaverzum kifejezés tavaly ősszel vált rendkívül népszerűvé, amikor is a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a vállalat Meta néven tevékenykedik tovább. Ennek oka, hogy a Facebook alapítója egy virtuális világban képzeli el a jövőt, amelyet a felhasználók az interneten keresztül érhetnek majd el, és játékra, barátkozásra és munkára is alkalmas lesz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?