Visszatér a Disney élére a korábbi vezérigazgató

A Disney-t 15 évig vezető Bob Iger visszatér a vállalat élére, miután a jelenlegi vezérigazgató, Bob Chapek távozik posztjáról. 

A Walt Disney közleményben írt arról, hogy a cég egyre összetettebb iparági átalakuláson megy keresztül, és úgy érzik, a korábbi vezérigazgató, Bob Iger a legalkalmasabb személy arra, hogy keresztülvezesse a vállalatot ezen a sorsdöntő időszakon. Iger Bob Chapeket váltja a vezetői székben, aki 2020 elején vette át a cég igazgatását.


Chapek vezetése alatt cég a streamingszolgáltatásra koncentrált, melyet sikerült is szépen felfejlesztenie, jelenleg 235 millió előfizetővel büszkélkedhet a vállalat – a Disney+, a Hulu és az ESPN együttvéve. Ugyan ez jól hangzik, bevétel szintjén komoly problémákkal küszködik a cég: nem kevesebb mint 1,5 milliárd dolláros veszteséget könyveltek el a harmadik negyedévben. Hogy mekkora a baj a Disney-nél, jól példázza, hogy nemrégiben a munkaerő-felvétel befagyasztása mellett döntött a vezetőség, emellett pedig leépítéseket is kilátásba helyeztek. Kiderült továbbá, hogy az üzleti utakból is visszább fognak venni, valamint a tartalomgyártás területén is költségcsökkentés várható.

Iger közel ötven évet dolgozott a Disney-nél, tizenöt évet vezérigazgatói minőségben volt jelen. Az ő hivatali ideje alatt került sor többek között a Pixar, a Marvel, a Lucafilm és a 21st Century Fox felvásárlására is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?