A Boston Dynamics beperelte versenytársát, aki fegyvert rakott a robotkutyára

A Boston Dynamics pert indít versenytársa, a Ghost Robotics ellen, azt állítva, hogy a rivális robotgyártó lemásolta Spot nevű robotkutyájukat. 

A Boston Dynamics robotkutyája, Spot 2015-ben debütált, 2019-ben került piacra, és azóta számtalan éles tesztben teljesített sikerrel, többek között rendőrségi bombakeresőként és kórházakban a koronavírusos betegek ellátásában. A robotebről számtalan felvétel kering a világhálón, így aki egy kicsit is otthonosan mozog ebben a világban, az szinte egészen biztosan belefutott már egy őt ábrázoló videóba.


A Hyundai többségi tulajdonában álló vállalat most beperelte az egyik rivális robotgyártó céget, arra hivatkozva, hogy hét szabadalmát is megsértette a Spot négylábú robotokhoz meglehetősen hasonló saját termékeivel. A Ghost Robotics 2020-ban jelent meg első modelljével, a Spirit 40-el, melyet a következő generációs Vision 60 követett 2021-ben, ami akkor került a címlapokra, amikor a cég egy méretes mesterlövész puskát szerelt rá, megidézve ezzel a Black Mirror egyik sokat emlegetett epizódját. Az Engadget szerint a Boston Dynamics 2020-ban kérte fel először a robotgyártót, hogy vizsgálja felül a felhasznált szabadalmait, és azóta is többször küldtek felszólítást ezzel kapcsolatban.

A Boston Dynamics szóvivője szerint a cég elvárja, hogy tiszteletben tartsák szellemi tulajdonjogaikat, és amennyiben ezt nem teszik meg, jogi lépésre fog sor kerülni. A rivális cég Vision 60 nevű robotkutyáját egyébként már az amerikai határőrségnél is tesztelték, a tervek szerit ugyanis a nagyjából 76 centiméter magas és körülbelül 30 kilogramm tömegű robotokkal védenék az USA déli határát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?