Napi kínzó kérdés: Érdemes QD-OLED tv készüléket vásárolni? 5+1 érv!

Idén jelentek meg az első ilyen készülékek, de vajon van értelmük? Jó a QD-OLED tv vagy zsákutca a technológia?

2022-re a Samsung Display is elkészült a saját QLED kijelző technológiájával, ez a QD-OLED vagy más néven kvantumpontos OLED eljárás. Az első ilyen panelre épülő televíziók megérkeztek a boltokba, és ezzel az LG majd egy évtizedes egyeduralma ebben a szektorban véget ért. A Samsung és a Sony rendelkezik jelenleg QD-OLED televíziókkal, de már több gyártó bejelentkezett, és várhatóak további cégekkel bővül hamarosan a lista.qd-oled tv


Több kérdést kaptunk, amiben olvasók arról érdeklődtek, hogy érdemes-e ilyen termékben gondolkodni, ilyen modellt vásárolni. A válaszunk pedig egyértelműen IGEN! Jöjjön most öt érv a QD-OLED tévék mellett!

1: Tökéletes fekete, végtelen kontraszt!

Az ilyen modellek, tehát a Samsung S95B és a Sony A95K minden pixeljének a fényereje egyedileg vezérelhető, és akár ki is kapcsolható. Ezáltal lehetőség nyílik a tökéletes fekete, és a végtelen valós kontraszt megteremtésére.samasung qd-oled tévé

2: Ragyogó színek

A színek ragyogóbbak, markánsabbak, tisztábbak mint a LED LCD modellek esetén. Az azok többségénél mind a mai napig tapasztalható fátyolosságnak nyoma sincs.

3: Nagyobb fényerő

A QD-OLED eljárás a rivális OLED megoldásoknál nagyobb fényerő elérését teszi lehetővé. Ebből fakadóan a nagy dinamikatartományú, úgynevezett HDR anyagok visszaadása látványosabb.kvantumpontos oled

4: Gamingre: Alkalmas

A kvanumtpontos OLED televíziók maximális képfrissítési rátája 120 Hz, és a FreeSync technológia használata is támogatott. Ebből fakadóan az ilyen készülékek játékra is kiválóan alkalmasak.

5: Beégés: Nincs

A QD-OLED televíziókat ellátták beégés elleni, több faktoros védelemmel, így nem kell tartani ettől a jelenségtől e modellek esetében.

samasung qd-oled tévé

+1: A TV KIRÁLY

A hagyományosan New Yorkban megrendezésre kerülő TV Király választáson idén QD-OLED tv diadalmaskodott.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?