Ezért nem támogatja a legjobb Bluetooth-kodekeket az AirPods Max és az AirPods Pro 2

Elképesztő hangminőséget ígér a nevezett két Apple termék, de nem támogatja a legjobb Bluetooth-kodekeket. 

Az Apple AirPods termékek rengeteg funkciót kínálnak, ezek közé tartozik a spatial audio és a kiváló hangminőség is. Így van ez az AirPods Max és az AirPods Pro 2 prémium termékeknél is. Meglepő módon azonban mind le vannak maradva Bluetooth-kodekek támogatása terén. Míg a riválisok támogatják az olyanokat, mint az LDAC és az aptX-verziók, az Apple maradt az AAC-nél és az SBC-nél.


Előbbi 256 kbps maximumot nyújt, ami jóval az LDAC és az aptX Lossless mögött van. Az Apple egyik mérnöke szerint azonban ők nem hiszik, hogy jelenleg a kodek lenne a Bluetooth-alapú termékek minőségi korlátja. Esge Andersen szerint az Apple új kodekek nélkül is tud nagyot alakítani, mint azt az AirPods Pro 2 szintugrása mutatja.

Bár az Apple nem ellenzi az újabb kodekeket, az AAC-t megbízhatóbbnak tartja azoknál. Az interjú és a fentebb említett mérnök véleménye alapján nem valószínű, hogy a közeljövőben nagy változtatást hajtanának végre ilyen téren.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: AppleInsider

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?