Egy veterán szörnyvadász úgy véli, a skóciai Ness-tóban élő titokzatos lényt, Nessie-t sikerült lencsevégre kapnia. 

A Loch Ness partjainál készült legújabb felvételeknek köszönhetően újra szárnyra kaptak a rejtélyes szörnyről keringő pletykák. A brit Mirror bulvárlap számolt be róla, hogy az 58 éves Eoin O’Faodhagain látni vélte a szörnyet, pontosabban annak fekete árnyékát, ahogy a víz alatt mozog. A férfi épp webkameráján keresztül figyelte a tó környékét, amikor csobbanásra lett figyelmes, majd ezt követően egy furcsa, fekete alak bukkant fel a víz felszínének közelében.

„Izgatott lettem, mert ez a valami a víz felszínén maradt, és nagyon lassan mozgott, nem úgy, mint egy nagyobb hal, amely kiugrik a vízből, majd elmerül” – mondta O’Faodhagain, aki hosszú évek óta kutat a Loch Ness-i szörny után.Ez a valami nem hal vagy rönk volt. Irányított sebességgel, lassan haladt, nem úgy, mint egy rönk, amely az árammal együtt sodródik.” A férfi szerint a most készült felvételek a szörny létezését bizonyítják, amellyel kapcsolatban már hosszú évszázadok óta keringenek különféle legendák (a legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájából származik). O’Faodhagain maga 1987 óta hisz a lény létezésében, amikor saját bevallása szerint élőben is találkozott vele.

nessie

O’Faodhagainnek az évek folyamán többször is sikerült megfigyelnie a Skócia második legnagyobb tavában élő lényt, 2022-ben pedig elsőként észlelte a szörnyet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!