A kínai Foxconn-gyárban történő zavargások ártanak az Apple készleteinek, most hiányzik úgy 6 millió az iPhone 14 Pro mobilokból. 

A Foxconn egyik nagy kínai gyárában elhúzódnak a zavargások, amelyek kitörése összetett okokra vezethető vissza. A Bloomberg szerint ez érezhetően árt a gyártásnak és az Apple készleteinek, a tervezettnél ugyanis 6 millióval lesz kevesebb iPhone 14 Pro készülék.apple hiány

Mindezt az Apple összeszerelési műveleteiről jól értesült belsős informátorok árulták el, de a pontos szám attól függ, mennyire mélyül a botrány és hogyan kezeli a Foxconn. Ez a gyár egyébként az elsődleges termelési helye az iPhone 14 Pro modelleknek.

Az Apple már ebben a hónapban kiadott egy közleményt, amely szerint fennakadások lesznek az iPhone 14 Pro mobilok kiszállításaiban – ez rendhagyó az Apple-től. Több amerikai kereskedő készlethiányt emleget az ünnepek kapcsán. Így pedig már érthető, miért akar egyre több lábra és országra támaszkodni az Apple.

Ming-Chi Kuo szerint ezek a számok nem pontosak, az ünnepi vásárlási szezonban 20 millióval kevesebb ilyen mobil lehet majd elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!