Kitilthatják a luxustévéket Európából

A 8K modellek túl sokat fogyasztanak, ami megpecsételheti a sorsukat. Jön a 8K tiltás?

Az Európai Unió a korábbinál sokkal szigorúbb energiahatékonysági rendelete 2023-ban lép életbe az előzetes terveknek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy nem vizsgálták felül a televíziókra vonatkozó részt, ami a 8K készülékek vesztét okozhatja.8K tiltás


Ezek a modellek ugyanis átlépik a meghatározott limitet, és ez azt eredményezi, hogy a gyártásukat, valamint forgalmazásukat megtilthatják a régióban. Manapság egyébként minden 8K tévétípus mentesül a maximális teljesítménykorlát betartása alól, de ez a mentesség 2023 márciusától megszűnik.

A 8K Szövetség korábban egy drámai hangú levélben figyelmeztetett arra, hogy lefőhet a kávé az ultranagy felbontású tévéknek, ha nem történik érdemi lépés, de úgy tűnik senki sem hallgatott rájuk. Az Európai Bizottság szakértői egyébként a vállukat vonogatják. Szerintünk a termékek fejlesztésével, optimalizálásával elérhető, hogy az előírt szint alatt maradjon az energiafogyasztás.

Ha minden így marad, és tényleg kitiltják a 8K tévéket Európából, az katasztrofális hatást gyakorolhat erre a szegmensre. Ugyanis még mindig az Öreg Kontinens rendelkezik az egyik legnagyobb vásárlóerővel. A fogyasztók itt, főleg Nyugat-Európában akarnak és tudnak is áldozni a fejlettebb és drágább modellekre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?