Az Amazon virtuális asszisztense, Alexa parti üzemmódra kapcsolt a Hold körül keringő Orion űrhajóban. 

Kifejezetten sok halasztás kísérte az Egyesült Államok második holdmisszióját, ám november 16-án reggel végre elérkezett az idő, hogy a NASA eddigi legerősebb rakétája, a Space Launch System (SLS) elhagyta a Földet, és megkezdje Holdig tartó utazását az Orion űrhajóval közösen. Ugyan űrhajósok még nem utaznak a fedélzeten, az Amazon hangasszisztense, Alexa részt vesz a küldetésen, a digitális beszélgetőpartner ráadásul nem csak jelenlétével emeli a a küldetés fényét: hozzáférhet az Orion telemetriai adataihoz, több ezer küldetéssel kapcsolatos kérdésre válaszolhat, és még olyan eszközöket is vezérelhet, mint például a kabinvilágítás.

Az Orion űrkapszulát építő Lockheed Martin nemrégiben Alexa parti üzemmódját tesztelte, amelyről természetesen videó is készült. A csapat egy Földön tartózkodó tagja egy kis hangszórón keresztül tudatta az Amazon hangasszisztensével, hogy váltson ünnepi világításra, melyet követően szinte azonnal diszkófénybe öltözött az Orion belseje.

Ez persze elsősorban csak látványos marketingfogás az Amazon részéről, amire nagy szükség is van, ugyanis mint kiderült: Jeff Bezos hangvezérelt digitális asszisztense, Alexa idén már 10 milliárd dollár körüli veszteséget termelhetett a cégnek. Az okoshangszórónak az sem segített a renoméján, hogy tavaly év végén egy életveszélyes kihívást javasolt egy tízéves kislánynak, és csak nem nagyon kevesen múlt, hogy nem lett tragédia belőle.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!