Napelemes úszó várost építenének a Vörös-tengerre

A Pangeos lehet a valaha épített legnagyobb úszószerkezet, ha elkészül: a teknős formájú terajacht 550 méter hosszú és 610 méter széles lesz, és 60 000 vendég befogadására lesz alkalmas. 

A gigantikus luxushajót, amely a 335 millió évvel ezelőtti szuperkontinensről, Pangeáról kapta a nevét, Pierpaolo Lazzarini tervezte, aki azzal a céllal vágott bele a különleges projektbe, hogy egy komplett várost létrehozzon a vízen. A tervező szerint a méretes jachton szállodák, bevásárlóközpontok, parkok, sőt kisebb kikötők és leszállópályák is helyet kapnak majd, hogy az oda érkező vendégek igazán stílusosan érkezhessenek meg az úszó városba.


A Pangeos nem lenne fix, vagyis folyamatosan mozogna a vízen, és nagyjából 10 km/h végső sebességre lenne képes. A szerkezetet HTS motor (magas hőmérsékletű szupravezető) hajtaná, az áramot pedig napelemekből és értemszerűen vízenergiából nyernék.

Az ambiciózus ötlet megvalósításához a Vörös-tenger partját, Szaud-Arábiát nézte ki a tervező, amelyhez egy négyzetkilométeres területen le kellene csapolni a tengert. A tervek szerint 2033-ra valósulhat meg a projekt, melynek kivitelezéséhez mintegy 8 milliárd dollárra volna szükség. A pénz előteremtéséhez Lazzarini úgy tervezte, hogy NFT formájában értékesíteni kezdi a benne lévő apartmanokat, az ebből befolyt összegből pedig előbb-utóbb a való világban is testet ölthet majd az úszó monstrum.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?