Újrahasznosítják a Qualcomm idei, némileg elbaltázott top lapkáját

Középkategóriás androidos mobilokban is feltűnhet jövőre a Snapdragon 8+ Gen 1, de lesz egy kis trükközés. 

Bár a Snapdragon 8+ Gen 1 felújított chip némileg javított elődje hibáin, az idei Qualcomm top lapkáról összességében az mondható el, hogy majdnem minden mobilban hamar túlmelegszik, így aztán gyenge üzemidőt és lefékezett teljesítményt kínál.


Az eddig kizárólag csúcsmobilokba épített lapka nemrég feltűnt a prémium középszintre szánt Oppo Reno9 Pro+ mobilban, Digital Chat Station pedig arról hallott, hogy 2023-ban a középkategóriás mobilok is ezt használják majd.

Remélhetőleg ez olcsóbb és minőségibb középkategóriás készülékeket eredményez majd, bár máris trükközésről beszélnek. Állítólag az ilyen mobilokba szánt Snapdragon 8+ Gen 1 teljesítményét és órajeleit gyárilag visszafogják majd. Ez nem meglepő annak fényében, hogy a Snapdragon 8 Gen 2-vel kapcsolatban is emlegetnek egy gyorsabb kiadást, amit csak a Galaxy S23 széria kapna meg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?