Kate Winslet felszólalt a közösségi oldalak ellen

Az Az Oscar- és Emmy-díjas színésznő, Kate Winslet szerint a szülők egyre tehetetlenebbnek érzik magukat a közösségi média hatásaival szemben. 

Az elmúlt években több tanulmány is foglakozott a közösségi média és a mentális egészség összefüggéseivel, különös tekintettel a gyerekekre gyakorolt hatásaival. Az egyik legnagyobb hírverést az Instagram kiszivárgott belső kutatása eredményezte, amikor is tavaly ősszel kiderült, hogy a közösségi oldalt birtokló Facebook (jelenleg Meta) tisztában van azzal, hogy az Instagram negatív hatással van a fiatalok mentális egészségére – rombolja az önképet, továbbá hozzájárul a szorongás és a depresszió kialakuláshoz.


A Titanic és megannyi remek film sztárja, Kate Winslet a BBC vasárnapi műsorában beszélt a felelőtlen közösségi média-használatról, és arról, milyen hatással van mindez aa gyerekekre és a szülőkre. A színésznő szerint a szülőknek egyre kevesebb eszközük van ahhoz, hogy segíthessenek gyermekeiknek eligazodni a közösségi médiában. Szerinte a kormánynak keményebben kellene ellenőriznie a közösségi média cégeket, és szorgalmazniuk kellene a gyermekek védelmére fókuszáló intézkedéseket.

A 47 éves színésznő nemrégiben forgatott is a témában: a brit 4-es csatorna I Am… című antológiasorozatának I Am Ruth című epizódjában egy aggódó anyát alakít, aki arra keresi a választ, hogyan segíthetne a lányának, akinek az életét tönkreteszi a közösségi média. Winslet a saját lányával, Mia Threapletonnal játszik közösen, aki a közösségi médián csüngő tinédzsert formálja meg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?