Kép: Protocol

Az infláció nem csak a kedvenc sörünk és nápolyink árát tolja meg durván, hanem a videojátékok árcéduláin is jelentkezik. 

Mindannyian érezzük, hogy az infláció kegyetlenül lesújt ránk, legyen szó bármiféle termékről, a vizes zsemlétől a kerékpáron át a gépjárművekig. De igaz ez számos más szektorra, így többek között a videojátékok piacára is. Ennek egyik jele, hogy a Microsoft a tervek szerint jövőre 70 dollárra (kb. bő 27 ezer forint) emeli a stúdiói által készített játékok árát. Az új, nagy érdeklődéssel várt címek, például a Redfall című vámpírlövöldözős játék és a Starfield című űrkutatási eposz mintegy 15 százalékkal kerül majd többe, mint a cég által több mint egy évtizede fenntartott, jellemzően 60 dolláros ár.

torrente
Kép: Techeblog

A nagyvállalat szóvivője szerint egyébként az új ár tükrözi leginkább az érintett címek tartalmát, terjedelmét, és technikai összetettségét. De nem csak a Microsoft hajtott végre áremelést, hiszen a Sony is így tett, mióta megnövelt összegért adja a PlayStation-t. A Grand Theft Auto sorozatról híres Take Two szintén úgy nyilatkozott, hogy egyre magasabb áron kínálja majd játékait. Hozzá kell tenni egyébként, hogy PC-s fronton hosszú évekig 15-20 ezer forintok környékén lehetett megvenni az AAA címeket (konzolon valamivel többe kerültek). De például a bő 2 éve megjelent Microsoft Flight Simulator Premium Deluxe verziója 45-50 ezer forintért kerülhetett a birtokunkba, ami elsőre valóban rengetegnek hangzik. Ehhez képest olyan élményt nyújt, mint eddig semmi, ami repülős fronton piacra került. Egyebekben pedig a játékosok úgyis mérlegelik majd, hogy mi az, amit újonnan megvesznek 70 dollárért, és mi az, amivel inkább várnak egy akcióra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!