Állatkínzás miatt vizsgálják a Neuralinket

Az USA mezőgazdasági minisztériuma vizsgálatot indított Elon Musk Neuralink nevezetű cége ellen állatkínzás gyanúja miatt. 

A Reuters által megszervezett belső dokumentumok szerint a Neuralink munkatársai többször is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az állatkísérletek alkalmával szükségtelen szenvedést és halált okoztak az állatoknak. A hírszervezet szerint a cég 2018 óta 1500 állatot, köztük több mint 280 juhot, sertést és majmot ölt meg. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a vállalat törvényt is sértett, ugyanakkor a megszerzett dokumentumokból az következik, hogy a vállalat vezetője, Elon Musk olyan nyomást helyezett a dolgozókra, akik emiatt végül szükségtelen szenvedést okoztak az alanyaiknak.


A megszerzett dokumentumok szerint Musk egyszer azt mondta a munkatársainak, hogy képzeljék el, hogy bombát szíjaznak a fejükre, hogy gyorsabban haladjanak. Az év elején a vezető állítólag egy cikket is elküldött az alkalmazottaknak, amely arról szólt, hogy svájci kutatók kifejlesztettek egy olyan implantátumot, amely segített egy bénult embernek újra járni. Musk egy következő üzenetében azt írta: „Általában véve, egyszerűen nem haladunk elég gyorsan. Ez megőrjít.”

A Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) nevű nonprofit kutatási és érdekképviseleti szervezet még az év elején nyújtott be panaszt a neurotechnológiai vállalat ellen, arra hivatkozva, hogy az „silány kísérletek során megcsonkították a majmok agyát, majd hagyták őket szenvedni és meghalni”.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?