Itt van HuggieBot 3.0, az ölelgetőrobot

Nagy bajban lehetünk mi, emberek, ha szükség van olyanra, mint a HuggieBot 3.0, az ölelgetőrobot. 

Az öt szeretetnyelv egyike a testi érintés, ami sokak számára nagyon fontos dolog, hiszen ettől érzik azt, hogy fontosak egy másik ember számára. Ennek sajátos megjelenési formája az ölelés, ami egyszerre tud megnyugvást, biztonságot, és szeretetet sugározni. De vajon tudja-e mindezt adni egy robot, aminek egyetlen feladata, hogy megölelje az őt megölelő embert? A HuggieBot 3.0. a Max Planck Institute for Intelligent Systems, az ETH Zürich és a Koppenhágai Egyetem kutatóinak teremtménye, ami bár kissé hátborzongató, de pont azt a feladatot látja el, hogy a felhasználó a nyakába borulhasson. Egyszerűen fogalmazva, ez csak egy alap törzs, amely két, hat szabadságfokos (6DoF), párnázott robotkarral van felszerelve.


Felfújható kamrái is vannak, amelyeket meleg levegővel lehet megtölteni vagy leereszteni, és ezt az egészet nyomásérzékelők egészítik ki. Mindent egy 3D-nyomtatott fej irányít, amelynek belsejében egy Ubuntu 14.04 asztali számítógép rejtőzik, egy ROS Kinetic, egy Intel RealSense mélységérzékelő kamera, és egy hangszóró mellett.  Mindezek mellett még arca is van a teremtménynek, hiszen van neki animált kijelzője, amin keresztül barátságosan mosolyog. Alexis E. Block ötletgazda az IEEE Spectrumnak azt mondta, a HuggieBot 3.0 ölelése (szerény és elfogulatlan véleménye szerint) igazán élvezetes. Nem akar senkit sem becsapni azzal, hogy azt mondja, olyan érzés, mintha egy embert ölelgetnénk, mert nem így van. Egy robotot ölelgetünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet élvezetes.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?